Päeva retsept: gluteenivabad muffinid

Kodutohter
29.10.2020
Shutterstock

Maitsvaid küpsetisi saab teha täiesti gluteenivabalt, kui kasutada nisujahu asemel riisi-, mandli- või tatrajahu.

Gluteenivabad muffinid

 

200 g riisijahu

100 g suhkrut (toorsuhkrut)

näpuotsaga soola

1 tl küpsetuspulbrit

2-3 sl kookoshelbeid

2 küpset banaani

2 muna

100 g kookosrasva

1 dl mustikaid

 

Sega kokku kõik kuivad ained. Purusta kahvliga banaanid, vahusta toasoojad munad suhkruga ja sulata kookosrasv. Sega kokku banaanipüree, munavaht ja kookosrasv. Sega vähehaaval hulka jahusegu ning lõpuks värsked või külmutatud mustikad. Tõsta muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid