1 pakk lehttainast
3 muna
2 sl koort või piima
1 küüslauguküüs
3 sl praetud hakkliha
3 sl hakitud kupatatud seeni
150 g riivjuustu
kirsstomateid, oliive
soola, musta pipart
1 tl kuivatatud Vahemere ürti
Võta tainapakk hommikul sulama. Rulli pisut sulanud tainas õhukeseks ja lõika võlja ruudud või ringid. Vajuta tainatükid võiga määritud muffinivormidesse või kasuta pabervorme.
Haki seened. Pruunista hakkliha pannil või kasuta näiteks eelmise päeva hakklihakastet.
Sega kokku täidis: seened ja hakkliha, munad ja pool riivjuustust. Pressi sisse küüslauguküüs. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.
Täida tainakausid seguga, raputa peale riivjuust ja pane iga piruka peale oliiv või kirsstomat. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Kui sügavkülmas võtab juba tükk aega ruumi tainapakk, siis on aeg see välja võtta. Riivjuustu asemel saab panna pirukasse lihtsalt juustutükke.