Gluteenivabad muffinid

Kodutohter
07.10.2021
Shutterstock

Maitsvaid küpsetisi saab teha ka täiesti gluteenivabalt.

200 g riisijahu

100 g suhkrut (toorsuhkrut)

näpuotsaga soola

1 tl küpsetuspulbrit

2-3 sl kookoshelbeid

2 küpset banaani

2 muna

100 g kookosrasva

1 dl mustikaid

1 sl kakaopulbrit

 

Sega kokku kõik kuivad ained. Purusta kahvliga banaanid, vahusta toasoojad munad suhkruga ja sulata kookosrasv. Sega kokku banaanipüree, munavaht ja kookosrasv. Sega vähehaaval hulka jahusegu ning lõpuks värsked või külmutatud mustikad. Sega poolle tainale hulka kakaojahu.

Tõsta muffinivormidesse vaheldumisi pruuni ja valget tainast ning küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid