Päeva retsept: kaeratosca õuntega

Kodutohter
19.10.2020
Shutterstock

Kodune variant klassikalisest magustoidust, kus mahlased õunad ja krõbe kaerahelbekiht moodustavad koos vanillijäätisega ideaalse klapi.

Kaeratosca õuntega

 

1 kg hapusid õunu

1 tl kaneeli

150 g võid

100 g pruuni suhkrut

¼ tl soola

4 dl suuri kaerahelbeid

 

Lõika õunad sektoriteks ja eemalda süda. Lõika sektorid pooleks. Pane õunad koogivormi

(Ø 28 cm) põhja ja raputa peale kaneel.

Sulata või pannil või mikroahjus ja sega hulka suhkur, sool ja kaerahelbed. Jaota segu õunte peale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kaerahelbed on pealt kuldpruunid ja krõbedad.

Serveeri soojalt koos jäätisega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid