Kalvadose õunad
Kodutohter
07.04.2022
Shutterstock

Kevadistest poeõuntest võib teha piduliku magustoidu.

4 portsjonit

 

4 keskmist õuna

3 dl vett

1 dl kalvadost

1 dl suhkrut

1 vaniljekaun

paar tilka sidrunimahla

 

Vaniljekaste:

3 dl piima

2 munakollast

2 tl kartulitärklist

3 sl suhkrut

1 vaniljekaun või vanillisuhkrut

1 dl vahukoort

 

Lõika õunad pooleks ja soovi korral uurista välja südamikud. Pane kastrulisse vesi, suhkur, kalvados ja poolitatud vaniljekaun, kata kaanega ning keeda õunapoolikud peaaegu pehmeks. Tõsta pliidilt ning lase vedelikus jahtuda.

Valmista niikaua vaniljekaste. Klopi väikese potis segi piim, munakollased, suhkur ja kartulitärklis. Lisa poolitaud vaniljekaun ja kuumuta kogu aeg segades keemiseni, kuid ära keema lase. Eemalda vaniljekaun ja jahuta. Vahusta koor pehmeks vahuks ja sega kastmesse. Serveeri õunu magustoidutaldrikul koos kastmega või paku kastet eraldi kannust.

Kalvados annab head maitset, alkohol keeb leemest välja.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid