Köögiviljakotletid ja mädarõikakaste
4 portsjonit (umbes 16 kotletti)
1 suur kartul
250 g juursellerit
250 g pastinaaki
1 suur (150 g) porgand
2 küüslauguküünt
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl soola
2 muna
100 g tugevamaitselist riivjuustu
Praadimiseks:
võid
Mädarõikakaste:
200 g hapukoort
2 sl riivitud mädarõigast
1 tl sidrunimahla
1 tl suhkrut
¼ tl soola
3 sl hakitud rohelist sibulat
1. Koori kartul, juurseller, pastinaak ja porgand. Riivi kõik köögiviljad jämeda riiviga. Koos riivjuustuga peaks kogus olema umbes 1 liiter.
2. Koori ja haki küüslauguküüned. Sega kausis kokku purustatud mandlid, riivjuust, hakitud küüslauk, vürtsköömned, sool, munad ja riivjuust.
3. Kuumuta või pannkoogipannil või teflonpannil. Tõsta pannile umbes 1 dl suurused tainakuhjad. Prae mõlemalt poolt 3 minutit.
4. Sega kõik kastme ained kausis kokku. Serveeri koos köögiviljakotlettidega ja kaunista hakitud sibulaga.