Päeva retsept: köögiviljakotletid mädarõikakastmega

Kodutohter
Shutterstock

Aasta parima toidu aeg on käes nüüd, kui peenralt küpseb saak taldrikule.

Köögiviljakotletid ja mädarõikakaste

4 portsjonit (umbes 16 kotletti)

 

1 suur kartul

250 g juursellerit

250 g pastinaaki

1 suur (150 g) porgand

2 küüslauguküünt

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl soola

2 muna

100 g tugevamaitselist riivjuustu

 

Praadimiseks:

võid

 

Mädarõikakaste:

200 g hapukoort

2 sl riivitud mädarõigast

1 tl sidrunimahla

1 tl suhkrut

¼ tl soola

3 sl hakitud rohelist sibulat

 

1. Koori kartul, juurseller, pastinaak ja porgand. Riivi kõik köögiviljad jämeda riiviga. Koos riivjuustuga peaks kogus olema umbes 1 liiter.

2. Koori ja haki küüslauguküüned. Sega kausis kokku purustatud mandlid, riivjuust, hakitud küüslauk, vürtsköömned, sool, munad ja riivjuust.

3. Kuumuta või pannkoogipannil või teflonpannil. Tõsta pannile umbes 1 dl suurused tainakuhjad. Prae mõlemalt poolt 3 minutit.

4. Sega kõik kastme ained kausis kokku. Serveeri koos köögiviljakotlettidega ja kaunista hakitud sibulaga.

Sarnased artiklid