Päeva retsept: ahjuköögiviljad

Kodutohter
05.12.2020
Shutterstock

Kuna ahjuköögiviljade valmistamine võtab aega, võib seda teha korraga rohkem. Järgmisel hommikul võib neist teha saumikseriga kasvõi võileivakatte.

4 portsjonit/1 portsjon 260 kcal

 

300 g peete

200 g porgandeid

200 g kaalikat

200 g pastinaake

300 g kartuleid

2 sl õli

1 sl mett

1 tl soolahelbeid

1-2 tl hakitud rosmariini või tüümiani

2 sl sidrunimahla

 

Kaste

2 dl Kreeka jogurtit

½ tl riivitud sidrunikoort

1-2 sl sidrunimahla

1 pressitud küüslauguküüs

soola, musta pipart

 

1. Koori ja tükelda köögiviljad ja pane ahjuvormi.

2. Sega õli, sidrunimahl, mesi, sool ja ürdid ning sega kätega köögiviljade hulka, nii et kõik oleks seguga kaetud.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

4. Sega kokku kaste ja serveeri eraldi nõus.

Sarnased artiklid