Päeva retsept: lihtne pirukas

Kodutohter
28.01.2021
Shutterstock

Pirukasse võib panna just seda, mida parajasti külmkapis leidub. Maitseb hästi ka külmalt.

Põhi:

125 g võid

3½ dl nisujahu

½ tl küpsetuspulbrit

3 sl külma vett

pisut soola

 

Täidis:

5 sibulat

õli

2 küüslauguküünt

2 suvikõrvitsat

paar peotäit spinatit või

aurutatud brokoliõisikuid

1 sl õli

50 g riivjuustu

soola, pipart, Vahemere ürdisegu

 

Sega küpsetuspulbriga segatud jahu võiga puruseks seguks, lisa vesi ja sega tainas. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja servadele. Torka kahvliga mõned augud põhjale sisse ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Viiluta sibulad, purusta küüslauk ja hauta õlis pehmeks. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Tõsta pannilt kõrvale.

Tükelda suvikõrvits ja kuumuta kiiresti pannil.. Lisa spinat või brokoliõisikud kuumuta pisut.

Klopi munad koorega segamini, maitsesta vähese soola ja pipraga.

Laota pehmeks hautatud sibulad pirukapõhjale ja lao peale suvikõrvitsasegu. Kalla peale munasegu. Raputa peale riivjuustu ja ürdimaitseainet. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-35 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid