Kartulipõhi
1 kg kartuliviile
50 g võid, sulatatud
1 tl sõrmesoola
musta pipart
Täidis
2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 liiter erinevaid seeni (kukeseened, puravikud) või 2-3 dl soolaseeni
2 sl võid
400 g hapukoort
3 muna
200 g tugevamaitselist juustu
peotäis murulauku
1 tl soola, musta pipart
Keeda pestud kartulid koos koorega soolaga maitsestatud vees keemiseni.
Määrige u. Määri 26 cm pirukavorm sulavõiga. Aseta kooritud kartulid pirukavormi. Maitsesta soola, musta pipra ja muskaatpähkliga.
Purusta kartulid pirukavormis, vajutades need näiteks purgiga pudruks. Suru põhi ka äärte külge. Lõpuks määri põhi sulavõiga. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Koori ja viiluta sibul ja küüslauguküüned. Sulata pannil supilusikatäis võid, lisa sibulaviilud ja tilk vett. Kata sibulad küpsetuspaberi ja raskusega, nt poti kaanega. Lase podiseda, kuni see on küpsenud ja kuldpruun ja karamelliseerunud.
Rebi puhastatud seened hammustusesuurusteks tükkideks või haki soolaseened. Prae seeni pannil, kuni kogu vedelik on seentest aurustunud. Lisa supilusikatäis võid ja prae veel pisut. Maitsesta näpuotsatäie soola ja jahvatatud musta pipraga. Tõsta paar seent kaunistamiseks kõrvale.
Riivi juust.
Sega kõik täidise ained omavahel ja vala eelküpsetatud põhjale. Kaunista piruka pind seentega ja puista piruka peale riivjuust. Küpseta pirukat 200 kraadi juures 30 minutit.