6-8 portsjonit
9 täisterasaia- või leivaviilu
0,5 dl kala-, köögivilja- või lihapuljongit (kui on tahke sai või leib)
Täidis 1
200 g toorjuustu
100 g fetat
300 g herneid
hakitud tilli, peterselli
Täidis 2
3 keedetud muna
4 hakitud kilufileed või
200 g suitsulõhet
1 dl paksu hapukoort
Peale
200 g toorjuustu
2 sl paksu hapukoort
0,5 tl riivitud mädarõigast (soovi korral)
lõheviile või kilurulle
rohelist sibulat, kirsstomateid, rediseid, kurgiviile
Sega köögikombainis mõlema täidise ained.
Vooderda keeksivorm toidukilega ja pane põhja kolm leivaviilu.
Puljongi võib valmistada poolikust puljongikuubikust. Niisuta viilude ääri ettevaatlikult puljongiga. Sellega peab olema ettevaatlik, et leib liiga läbi ei imbuks. Kui on värske sai, pole niisutamist üldse vaja, sest täidis immutab saiakihid läbi.
Kata leivaviilud ühe täidisega, täidise peale jälle leivaviilud, siis teist täidist, ja samamoodi kolm või neli kihti. Kata kilega ja pane külmkappi.
Järgmisel päeval sega kokku hapukoor ja majonees, määri tordile ja kaunista meelepäraste vahenditega.
Võileivatordi täidiseks võib kasutada erinevaid kalu: heeringat, ahju- või suitsulõhet, tuunikala või vürtsikilu. Lihatoodetest sobivad suitsukana või sink.