Pidulik leivatort

Kodutohter
09.06.2022
Shutterstock

Võileivatort maitseb kõigile ja sobib hästi koolilõpupeole.

6-8 portsjonit

 

9 täisterasaia- või leivaviilu

0,5 dl kala-, köögivilja- või lihapuljongit (kui on tahke sai või leib)

 

Täidis 1

200 g toorjuustu

100 g fetat

300 g herneid

hakitud tilli, peterselli

 

Täidis 2

3 keedetud muna

4 hakitud kilufileed või

200 g suitsulõhet

1 dl paksu hapukoort

 

Peale

200 g toorjuustu

2 sl paksu hapukoort

0,5 tl riivitud mädarõigast (soovi korral)

lõheviile või kilurulle

rohelist sibulat, kirsstomateid, rediseid, kurgiviile

 

 

Sega köögikombainis mõlema täidise ained.

Vooderda keeksivorm toidukilega ja pane põhja kolm leivaviilu.

Puljongi võib valmistada poolikust puljongikuubikust. Niisuta viilude ääri ettevaatlikult puljongiga. Sellega peab olema ettevaatlik, et leib liiga läbi ei imbuks. Kui on värske sai, pole niisutamist üldse vaja, sest täidis immutab saiakihid läbi.

Kata leivaviilud ühe täidisega, täidise peale jälle leivaviilud, siis teist täidist, ja samamoodi kolm või neli kihti. Kata kilega ja pane külmkappi.

Järgmisel päeval sega kokku hapukoor ja majonees, määri tordile ja kaunista meelepäraste vahenditega.

 

Võileivatordi täidiseks võib kasutada erinevaid kalu: heeringat, ahju- või suitsulõhet, tuunikala või vürtsikilu. Lihatoodetest sobivad suitsukana või sink.

Sarnased artiklid