Nõgese-naadipirukas

Kodutohter
20.05.2022
Shutterstock

Kevadel võib panna nii nõgest kui ka naati supi ja piruka sisse, siis on pärast vähem niita.

Põhi

3 dl speltajahu

0,5 dl kaerakliisid

1 tl küpsetuspulbrit

50 g võid

2 dl maitsestamata jogurtit

2 sl rohelist pestot

 

Täidis

70-100g noori nõgeseid

50 g naate

1 suur sibul

2 kõvaks keedetud muna

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl kohvikoort

1 dl hapukoort

1 muna

soola, pipart

 

Sega kokku kõik kuivad ained, lisa juurde toasoe või, jogurt ja pesto. Sega tainaks. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse (25 cm) pirukavormi põhja ja servadele.

Pane pannile sibulad ja kuumuta pisut.

Haki keedetud munad ja jaota koos sibulaga pirukapõhjale.

Pane nõgesed ja naadid sõelale, kalla üle keeva veega ja pigista vesi välja. Haki peeneks ja sega toorjuustu, hapukoore, kohvikoore ja munaga. Kui segu jääb liiga paks, lisa pisut vett. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pirukapõhjale.

Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Serveeri soojalt.

Sarnased artiklid