2 suuremat või 3 väiksemat „vorsti“
300 g tumedat (50%) šokolaadi
2 dl vahukoort
1 dl fariinsuhkrut
50 g toasooja võid
100 g heledaid küpsiseid (Digestive)
1 dl kooritud soolaseid pistaatsiapähkleid
1 dl kuivatatud jõhvikaid
tuhksuhkrut
Purusta küpsised, kuid mitte väga peeneks. Haki pistaatsiapähklid ja jõhvikad.
Pane koor ja fariinsuhkur potti ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Tõsta pott pliidilt ja tükelda kuuma koore sisse šokolaad. Lase natuke seista, siis sega ühtlaseks. Lisa noaotsatäite kaupa või ja sega. Kui šokolaadisegu on juba jahtunud ning või ei sula, soojenda segu ettevaatlikult pliidil. Kui või on sulanud, lisa tükeldatud küpsised, hakitud pähklid, jõhvikad. Jäta natukeseks ajaks seisma, et segu muutuks tahkemaks.
Mõõda paras tükk (60 cm) toidukilet lauale, tõsta lusikaga šokolaadimassi peale ja rulli kile abil tihedaks rulliks. Tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Võta rullid külmikust ja keeruta tuhksuhkrus.
Tegelikult on see ju vana hea kirju koer, kuid tuhksuhkrus veeretatuna jätab täiesti salaami mulje.