Jõululauale: pohlavaht

Kodutohter
23.12.2020
Shutterstock

Suure kõhutäie peale sobib magustoiduks midagi kerget ja õhulist.

10 portsjonit

 

400 g pohli või jõhvikaid

½ dl vett

1 dl suhkrut

5 lehte želatiini

100-130 g valget šokolaadi

½ dl vahukoort

500 g Türgi jogurtit

1½ dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut

Kaunistamiseks

pohli või jõhvikaid

tuhksuhkrut

 

1. Aja vesi keema, lisa pohlad ja suhkur. Püreeri saumikseriga.

2. Leota želatiinilehti viis minutit külmas vees. Pigista üleliigne vesi välja ja sulata kuuma pohlapüree hulka.

3. Kuumuta valge šokolaad ja ½ dl koort mikroahjus või vesivannil. Sega ühtlaseks.

4. Vahusta koor ja maitsesta vanilliga.

5. Sega pisut jahtunud pohlapüree ja šokolaadisegu jogurtiga. Lõpuks lisa vahustatud koor.

6. Tõsta pokaalidesse ja hoia mõni tund või järgmise päevani külmakapis. Enne serveerimist kaunista marjade ja tuhksuhkruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid