Soola vähendamine on raske, sest toiduainetes on palju peidetud soola

Kodutohter
06.09.2023
Shutterstock

Praegusel ajal on umbes 80 protsenti meie igapäevasest soolast peidetud kujul.

Kõik need maitsvad asjad, mida me armastame ja iga päev sööme, sisaldavad liiga palju soola: marineeritud hoidised, oliivid, singid, vorstid, juustud, kalakonservid ning isegi leib ja sai. Kuid me saame seda vähendada, kui valime teadlikult vähesoolaseid tooteid. Selleks tuleb läbi lugeda kõik peenes kirjas olevad aineloetelud pakendil ja teha endale selgeks, millised tooted sisaldavad vähe soola. Liha, kala ja kana peaks ostma ilma maitsestamata ja marinaadita.

Heas valmistoidus on soolasisaldus alla 2 protsendi. Juustus võiks see olla alla 1,4 protsendi ja vorstis alla 2 protsendi.

Ka mõned külmutatud köögiviljad ja kõik purki pandud köögiviljad sisaldavad soola. Purustatud tomateid on saada nii soolasena kui ka ilma soolata.

Nii et natuke vaeva nähes ja toodete soolasisaldusega tutvudes on võimalik kindlasti soola oma menüüs vähendada.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid