6–8 kollast sibulat
2 prisket küüslauguküünt
50 g võid
1 tl kuivatud tüümiani
2 sl nisujahu
1,5 l liha- või köögiviljapuljongit
2 sl sojakastet
musta pipart veskist
4 värske tüümiani või peterselli oksa
(soovi korral tilk konjakit)
Lisaks:
4–6 täisteraröstsaia
2 sl võid või õli
120 g tugevamaitselist juustu
Koori sibulad, lõika neljaks ja viiluta. Koori ja viiluta küüslauguküüned.
Sulata poti põhjas või, lisa sibulad, küüslauguküüned ja kuivatatud tüümian. Kuumuta sibulaid mõõdukal kuumusel 20 minutit, kuni nad muutuvad magusaks. Sega ja jälgi, et sibulad ei läheks kõrbema. Kuumuta teises potis puljong.
Raputa jahu sibulatele ja sega. Kalla pool puljongist peene joana sibulatele ja sega hoolega. Lisa ülejäänud puljong, kuumuta keemiseni. Hauta suppi vaiksel tulel umbes 50 minutit.
Kontrolli maitset, lisa paar keerdu pipart veskist, sojakastet ja vajadusel natuke soola. Pidulikul puhul võib lisada veel tilga konjakit. Puista peale värsket tüümiani.
Kuumuta ahi 250-kraadini. Riivi juust. Määri röstsaiale võid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata riivjuustuga. Küpseta saiu grillirežiimil niikaua, kuni saiad on kuldpruunid ja krõbedad.
Tõsta supp kaussidesse ja paku juurde sooje juustusaiu. Juustusaia võib tõsta supi peale või pakkuda kõrvale.