Päeva retsept: peedipirukas

Kodutohter
07.12.2020
Shutterstock

Maitsev pirukas, millega sobib ka külalisis vastu võtta.

Põhi:

150 g võid

4 dl nisujahu

½ dl riivjuustu

½ tl soola

½ dl jääkülma vett

 

Täidis:

2 suurt keedetud peeti

1 suur sibulaid

4 lõiku peekonit

1 dl hapukoort

3 muna

1 dl riivjuustu

soola, pipart, tüümiani, estragoni

 

1. Sega jahu pehme võiga. Lisa sool, riivjuust ja vesi. Sega tainas kokku ja vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.

2. Riivi keedetud jahutatud peedid jämeda riiviga. Kuumuta sibul pannil klaasjaks ja sega peediga. Lisa munad, hapukoor ja maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Raputa peale riivjuust.

3. Küpseta pirukapõhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Lisa täidis ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid