Päeva retsept: pasta porgandipestoga

Kodutohter
12.07.2020
Shutterstock

Porgandid on koduköögis tõeliselt mitmekülgne tooraine. Nad maitsevad hästi toorsalatites, suppides, vokkides, kotlettides, hautistes ja isegi magustoitudes.

Porgandi-pestopasta

2-3 portsjonit

valmistusaeg 25 min

 

umbes 200 g spagette

250 g porgandeid

1 küüslauguküüs

1 dl India pähkleid

1 dl riivitud parmesani (võib olla ka mõni muu kõva juust)

3 spl hakitud peterselli

½ tl soola

4-5 spl oliivõli

 

Koori ja tükelda porgandid ja keeda pehmeks. Nõruta. Koori ja haki küüslauguküüs peeneks. Jahvata kõigepealt India pähklid köögikombainis peeneks, lisa parmesan ja petersell.

Lisa porgandid, küüslauguküüs, sool ja paar lusikatäit oliivõli. Jahvata ühtlaseks. Vajadusel vedelda oliivõliga.

Keeda spageti soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Nõruta ja sega porgandipesto kuuma pastaga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid