Kapsasalat ehk coleslaw

Kodutohter
01.11.2021
Shutterstock

Kapsaribasid võib ka köögirätiku vahel tainarulliga rullida, või pudrunuiaga kausis pehmemaks vajutada.

½ kapsast (u 500 g)

1 väike õun

ananassi sektor

1 porgand

¼ porrut

1 dl hakitud värsket peterselli

 

Kaste:

½ dl majoneesi

½ dl Türgi jogurtit

2 sl veiniäädikat

¾ tl soola

¼ tl musta pipart

pisut suhkrut või mett

1 sl riivitud mädarõigast

 

Sega kõigepealt kokku kastme ained ja maitsesta.

Poolita kapsas ja eemalda kõva juurikas. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Tiheda kapsapea võib ribastada mandoliin-riiviga. Koori ja riivi porgand. Poolita, pese ja viiluta porru. Koori ja tükelda õun ning ananass.

Tõsta salati ained kaussi. Lisa kaste ja sega hoolega kahe lusikaga tõstes. Pane külmkappi ja lase enne serveerimist maitsestuda.


 

Kui teed salatit talvisest kõvast kapsast, siis pane kapsaribad kõigepealt sõelale ja kalla üle keeva veega, siis kapsas pehmeneb ja maitse paraneb. Jahuta.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid