½ kapsast (u 500 g)
1 väike õun
ananassi sektor
1 porgand
¼ porrut
1 dl hakitud värsket peterselli
Kaste:
½ dl majoneesi
½ dl Türgi jogurtit
2 sl veiniäädikat
¾ tl soola
¼ tl musta pipart
pisut suhkrut või mett
1 sl riivitud mädarõigast
Sega kõigepealt kokku kastme ained ja maitsesta.
Poolita kapsas ja eemalda kõva juurikas. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. Tiheda kapsapea võib ribastada mandoliin-riiviga. Koori ja riivi porgand. Poolita, pese ja viiluta porru. Koori ja tükelda õun ning ananass.
Tõsta salati ained kaussi. Lisa kaste ja sega hoolega kahe lusikaga tõstes. Pane külmkappi ja lase enne serveerimist maitsestuda.
Kui teed salatit talvisest kõvast kapsast, siis pane kapsaribad kõigepealt sõelale ja kalla üle keeva veega, siis kapsas pehmeneb ja maitse paraneb. Jahuta.