Kaera-porgandi karaskid

Kodutohter
21.11.2022
Shutterstock

Imehead soojalt koos küüslauguvõi või -õliga.

8-10 tk

 

500 g porgandeid

2 sl oliivi- või rapsiõli

0,5 dl kaerapiima

1 tl soola

1 dl kaerahelbeid

1 dl kaerajahu

3 dl nisujahu

 

Koori ja tükelda porgandid ning keeda pehmeks. Kalla ära keeduvesi ning lisa potti õli ja kaerapiim. Püreeri saumikseriga ja maitsesta soolaga.

Lisa kaerahelbed ja -jahu ning suurem osa nisujahust. Sega tainas ja lisa vajadusel veel jahu.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tainakuhjad ja patsuta märja käega lapikuks.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15 muntit.

Karaskid on kõige paremad soojalt. Järgmisel päeval võib neid soojendada rösteris.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid