Kas grillitud toit on tervisele kahjulik?
Toitu võib grillida ka nii, et see on tervislik.
Grillitud toit on ohtlik.
Müüt.
Liha grillimine on turvaline, kui seda ei kõrvetata mustaks. Kui liha kõrbeb ära, tekivad seal kantserogeensed ühendid, mis suurendavad vähki haigestumise riski.
Ka köögivilju ei tohi grillides mustaks põletada.
Grillsüsi mõjutab toitu.
Tõde.
Kui kasutada klassikalist ümarat grilli, siis peaks kasutama kvaliteetset sütt, et kahjulikke aineid tekiks võimalikult vähe. Käbide kasutamine grillis pole hea mõte, sest need tekitavad mürgiseid aineid sisaldavat suitsu.
Kui grillida marineeritud liha, tuleb liha paberiga enne küpsetamist ära kuivatada. Sütele tilkuv marinaad võib tõsta leegi ja lahtisel tulel küpsevas toidus on eriti palju kantserogeenseid ühendeid.