Suvikõrvitsavorm

Kodutohter
08.08.2021
Shutterstock

Hilissuvel on tavaliselt suvikõrvitsauputus ja seda peab ära kasutama.

6 portsjonit

 

3 (1 kg) suvikõrvitsat

Hakklihasegu

400 g veisehakkliha

1 tl oliiviõli

1 sibul

2 küüsaluguküünt

1 paprika

2 sl tomatipüreed

1 tl punet

jahvatatud musta pipart, soola

100 g fetajuustu kuubikuid

Munapiim

2 dl piima

3 muna

soola

 

Peale

50 g riivitud Emmentali juustu

Kaunistuseks

värsket peterselli, rukolat

 

Koori suvikõrvitsad ja viiluta poole sentimeetri paksusteks viiludeks.

Haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda paprika.

Kuumuta pannil õli ja prae hakkliha küpseks. Lisa sibulad, küüslauk ja paprika, ning kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Maitsesta tomatipüree, pune, soola ja pipraga ning lase natuke jahtuda. Sega hulka fetakuubikud.

Määri ahjuvorm õli või võiga ja lao põhja suvikõrvitsaviilud. Vooderda ka küljed suvikõrvitsaviiludega. Kalla vormi hakklihasegu ja kata suvikõrvitsaviiludega. Sega kokku munapiim ja kalla vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. 15 minutit enne valmimist võta vorm ahjust ja puista peale riivjuust. Pane veel veerand tunniks ahju, kuni juust on sulanud.

Puista peale hakitud peterselli või rukolat.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid