(4 inimesele)
1 tavalise suurusega suvikõrvits (umbes 300 g)
200 g halloumi juustu
1 muna
1 dl riivsaia
õli praadimiseks
Soola pole vaja, halloumis on seda piisavalt.
1. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja lase sõelal nõrguda. Võid vajutada lusikaga või käsitsi, et liigne vedelik võimalikult hästi välja voolaks.
2. Riivi halloumi jämeda riiviga.
3. Sega kausis riivitud suvikõrvits ja halloumi, riivsai ja muna. Pane umbes tunniks külmkappi, siis püsivad kotletid paremini koos.
Kuumuta pannil õli. Vormi tainast kätega tihedad pätsikesed ja aseta otse kuumale pannile. Keera plaat keskmisele kuumusele ja prae, kuni kotleti äärt spaatliga kergitades on näha, et alumine pool on korralikult pruunistunud. Kui põhi on praetud, keera pihvid ümber ja prae ka teine pool.
Kurna riivitud suvikõrvits sõelas, sest suvikõrvitsas on palju vedelikku. Äre viska kõrvitsamahla ära. Seda võib kasutada supipuljongis.
Kuna köögiviljakotletid kipuvad pannil lagunema, siis on kolm nippi, mis aitavad suvikõrvitsakotlettidel koos püsida.
1. Lase taignal vähemalt tund aega külmkapis seista. Siis see pakseneb ja tainast on kergem kotlettideks vormida.
2. Vormi pihvid kätega tihedaks pätsiks. Suru tainas korralikult peopesade vahele ja aseta seejärel otse kuumale pannile. Vähendage plaadi kuumust kohe, kui kotletid on pannil.
3. Lase kotlettidel täiesti rahus küpseda ilma neid torkimata. Alles siis, kui põhi on korralikult pruunistunud, keera nad ümber. Selleks on vaja õhukest spaatlit.