Põhi
150 g digestiiv-küpsiseid
50 g võid
2 tl vanillisuhkrut
Täidis
4 dl hapupiima või keefiri
1,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort (35%)
2 tl sidrunimahla
1 sidruni riivitud koor
3 tl želatiini või 6 želatiinilehte
Peale
1,5 dl aprikoosi- või mangopüreed
Purusta küpsised ja sega vanillisuhkru ning sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiva servaga koogivormi (Ø18-20 cm) põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru põhja. Pane vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.
Sega suhkur hapupiima või keefiri hulka. Vahusta koor ja sega hapupiimaga. Riivi hulka sidrunikoor.
Pane želatiin mõneks minutiks sidrunimahla sisse paisuma. Kui želatiin on paisunud, kuumuta segu 15 sekundit mikroahjus. Sega ja veendu, et želatiin oleks sulanud. Kalla peene joana želatiinisegu vahu hulka, samal ajal vahustades.
Kalla täidis koogipõhjale ja koputa vormi vastu lauda, et koogi sisse ei jääks õhumulle. Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tarduma. Pane peale aprikoosi- või mangopüreed.