Selleril on kolm teisendit: juur-, vars- ja lehtseller.
Selleris on palju kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi ja fosforit, samuti U-, B1-, B2-, E- ja C-vitamiini. Sellerilehti saab talveks kuivatada või sügavkülma panna.
Kui lehtsellerit pannakse supi ja hautise sisse, siis juursellerit süüakse liiga vähe, kuigi see on väga maitsev juurvili.
Sellerit peaks kasutama, sest ta:
* ergutab vereringet ja ainevahetust
* reguleerib organismi happelist-aluselist tasakaalu
* soodustab valkude omastamist toidust
* rahustab ja annab hea une
* viib välja liigestesse kogunenud sooli
* väljutab liigset vett ja alandab turseid
* parandab maksatalitlust
* ergutab seedimist ja leevendab kõhukinnisust
* leevendab neeru- ja põiepõletikku
* vähendab reuma- ja podagravaevusi