Ärge külmutage neid toiduaineid

Kodutohter
16.09.2024
Shutterstock

Paljudel on kombeks igasugune ülejäänud toit sügavkülma visata.

Kuid neid toiduaineid ei maksa külmutada, sest pakases kannatab kas nende struktuur või maitse.

1. Salat
Salat kaotab külmutamisel oma krõbeduse ja sulamisel muutub limaseks pudruks.

2. Munad
Omletile ja praemunale ei meeldi külmutamine. Külmas muutuvad need kummiseks nätsuks.

3. Avokaado
Kellele meeldib mustaks tehtud avokaado. Külmahammustatud avokaado kaotab oma hõõguva rohelise värvi ja tumeneb pärast külmutamist sulatamisel.

4. Kohv
Võib-olla olete kuulnud näpunäidet, et saate kohviube või kohvipulbrit külmutada, kuid tegelikult pole see seda väärt. Kohv kaotab külma käes osa oma maitsest.

5. Piimatooted
Piimatoodetele külm ei meeldi, seega ei tohiks piima, jogurteid, crème fraîche’i ja muid piimatooteid külma käest panna. Nende struktuur laguneb külma käes täielikult ja need ei ole enam kasutatavad samamoodi nagu enne külmumist.

6. Kartul
Toores kartul muutub sulamisel pehmeks ja kartuli tekstuur kannatab külma käes.
Keedukartulit saab vajadusel ka suurepäraselt külmutada.

7. Maitseained
Osa vürtse kaotab külma käes maitse, osa võib muutuda teravamaks ja kibedamaks.
Värsked ürdid seevastu sobivad suurepäraselt külmutamiseks. Haki ürdid väikestesse sügavkülmakottidesse ja kasuta vajadusel sügavkülmast.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid