Fetaga üleküpsetatud suvikõrvits ehk gratään

Kodutohter
16.09.2025
Shutterstock

Suvikõrvitsat saab kasutada mitmel moel: suppides, salatites, vormiroogades, praeroogades ja isegi moosis ja kookides.

4 portsjonit

3-4 kõva suvikõrvitsat
1/4 tl soola
1/4 tl musta pipart
80 g spinatit


Juustukaste
2 sl võid
3 sl nisujahu
1/2 l piima
1/4 tl soola
1/4 tl jahvatatud muskaatpähklit
150 g tugevamaitselist riivjuustu
 

Peale
150 g fetajuustu
50 g tugevat riivjuustu


Valmista kaste. Sulata või kastrulis ja lisa nisujahu, vispeldades korralikult. Kui jahu muutub kuldkollaseks, lisa piim, vispeldades pidevalt korralikult. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Kui kaste on paksenenud ja pind on paar minutit mullitanud, tõsta kastrul pliidilt. Lisa vürtsid ja riivjuust. Sega korralikult läbi.
Pese ja kuivata suvikõrvitsad ning lõika viiludeks.
Lao kiht viilue ahjuvormi, maitsesta musta pipraga ja määri peale kastet. Puista peale spinatilehti. Kata suvikõrvitsaviiludega, määri peale kastet ja puista spinatit. Kalla peale ülejäänud kaste.
Murenda peale fetajuust ja puista peale riivjuust. Gratineeri 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, et pind saaks värvi.
Serveeri suvikõrvitsa-feta gratääni värske salatiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid