Mida teha, kui avastada, et külmkapi köögiviljasahtlis on kartulid idanema läinud?
Kui idud on väikesed, alla poole sentimeetri, ja kartulid pole närtsinud ega kortsus, siis võib need rahulikult ära koorida ja keema panna.
Kui aga idud on pikad ja kartu
Vana tuntud mugul annab vähem kaloreid kui riis või pastatooted.
Miks peaks sööma kartulit
Neli huvitavat fakti kartulist
1. Mineraalained ja vitamiinid
Kartul ei koosne ainult süsivesikutest. Süsivesikuid on kartulis 10-15 protsenti tärklise kujul.
Kui tunned oma aiaasukate raviomadusi, saab tervisehäiretele leida leevendust ka maitsetaimepeenralt või viljapuult.
Enne kui koduste vahenditega end turgutama hakata, tasub ka teada, milliste aiaviljadega ei maksa liialdada.
Kas ahju pannes muutub kartul mürgiseks, näiteks toores kartul viilutatuna pannil, isegi kui see ei ole roheline?
Tõepoolest on kirjutatud mitmeid arvamusi mitte ainult kartuli solaniinisisaldusest, mis tekib päikesevalguse käes ja on närvimürk, vaid ka
Et oma aia juurikad, puu- ja köögiviljad ei kaoks toidulaualt saagikoristusajaga, on hea neid varuda ka talveks. Targalt säilitades vead nendega kevadeni välja.