Neid, ka kuradi munadeks kutsutud täidetud mune sobib pakkuda koos värske pühadesaiaga.
6–8 kanamuna
3 sl majoneesi
1 sl Dijoni sinepit
1 sl crème fraîche’i või paksu jogurtit
maitse järgi Tabasco kastet
pisut soola
suitsupaprikapulbrit
hakitud murulauk
Maitsev ja kerge suvine supp kuhu võib lisada veel näiteks suitsukalatükke.
6 portsjonit
1 väike värske kurk
1 väike hapukurk
4 keedetud kartulit
2-3 keedetud peeti
4 vutimuna
2 sl hakitud tilli
2 sl hakitud murulauku
1 l keefiri
soola, pipart, suhkru
Jõulud on koos- ja kodusolemise aeg, mida mõnusalt nautida. Ent tihti on jõululaua katjal käed-jalad tööd täis. Et pühadeaega mitte ainult köögis pliidi ees mööda saata, tasub teha roogi, mis palju vaeva ja aega ei nõua.
„Sa võtsid kanad? Tõsiselt räägid või?“ imestasid kolleegid, kui kuulsid, millega nende äärelinnas elav töökaaslane hakkama on saanud. Tõsiselt ikka. Neid, kel kana- või vutimunad omast käest võtta, on järjest rohkem.
Sellised maitsvad suupisted pidulauale või teha ka heeringast või kilust.
8-10 tükki olenevalt tassi suurusest
1 must vormileib
200 g kuumsuitsulõhet
300 g toorjuustu (ürdimaitselist)
200 g hapukoort
1 dl hakitud tilli
hakitud rohelist sibulat
Varu