Suvesalat ja hapupiimakaste

Kodutohter
26.07.2024
Shutterstock

Nuikapsas kasutatakse liiga vähe. See on vitamiinirikas ja kasulik juurvili.

4 portsjonit

 

1–2 nuikapsast

tükk kollast melonit

1–2 õuna

peotäis rohelist sibulat

Hapupiimakaste

2 dl hapupiima või keefirit

2 dl Kreeka või Türgi jogurtit

2 tl Dijoni sinepit

2sl sidrunimahla

1 tl mett

½ tl soola

¼ tl musta pipart

Peale

mõned keedetud vutimunad

 

Sega kõigepealt kokku kaste. Mõõda kõik ained kaussi ja sega korralikult läbi. Koori ja riivi nuikapsas, või lõika tikusuurused tükid. Koori ja riivi õun ja melon, või lõika tikusuurusteks tükkideks. Haki roheline sibul.

Tõsta kõik kaussi salatikastmesse. Sega kahe lusikaga tõstes.

Tõsta salat serveerimisnõusse ja pane peale mõned keedetud poolitatud vutimunad.

Salat sobib hästi grillitud liha või kalaga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid