Ahju-lihapallid

Kodutohter
06.02.2023
Shutterstock

Imehead juustused lihapallid, mis maitsevad kõigile.

4-6 portsjonit

 

600 g hakkliha

2 muna

1 dl vett

1 sl kuivatatud punet

soola, musta pipart

õli praadimiseks

 

Kaste

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

1 sl õli

1 tl kuivatatud punet

2 purki purustatud tomateid

soola, musta pipart

pisut suhkrut

 

Lisaks

2 palli mozzarellat

0,5 dl tugevamaitselist riivitud juustu

peotäis värsket basiilikut

keedetud spagette

 

Valmista kõigepealt kaste. Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta poti põhjas õlis, lisa kõik ülejäänud kastme ained ja hauta madala kuumusel 20-30 minutit.

Tee samal ajal valmis lihapallid. Sega kokku hakkliha, munad, maitseained ja sega tainas. Lisa vajadusel pisut vett.

Keeruta märja käega lihapallid ja pruunista pannil pruuniks. Viiluta mozzarella ja haki basiilik. Pane lihapallid vaheldumisi mozzarellalõikudega ahjuvormi, kalla peale tomatikaste ja puista peale hakitud basiilik ja riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri koos keedetud spagettidega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid