4-6 portsjonit
600 g hakkliha
2 muna
1 dl vett
1 sl kuivatatud punet
soola, musta pipart
õli praadimiseks
Kaste
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 sl õli
1 tl kuivatatud punet
2 purki purustatud tomateid
soola, musta pipart
pisut suhkrut
Lisaks
2 palli mozzarellat
0,5 dl tugevamaitselist riivitud juustu
peotäis värsket basiilikut
keedetud spagette
Valmista kõigepealt kaste. Koori ja haki sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta poti põhjas õlis, lisa kõik ülejäänud kastme ained ja hauta madala kuumusel 20-30 minutit.
Tee samal ajal valmis lihapallid. Sega kokku hakkliha, munad, maitseained ja sega tainas. Lisa vajadusel pisut vett.
Keeruta märja käega lihapallid ja pruunista pannil pruuniks. Viiluta mozzarella ja haki basiilik. Pane lihapallid vaheldumisi mozzarellalõikudega ahjuvormi, kalla peale tomatikaste ja puista peale hakitud basiilik ja riivjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri koos keedetud spagettidega.