4 portsjonit
300 g pastat (sapageti)
1 brokoli
1 sl võid
2 küüslauguküünt
2 dl koort (kas kohvi- või vahukoort)
2 sl sulatatud juustu
soola, pipart
1 dl tugevamaitselist riivitud juustu
basiilikulehti
Lõika brokoli õisikuteks. Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, lisa brokoliõisikud ja keeda 5-6 minutit. Tõsta vahukulbiga välja.
Pane samasse vette pasta keema ja keeda 3 minutit vähem, kui paki peal kirjas. Võta pisut keeduvett tassi ja kurna pasta.
Kuumuta pannil või, pressi sisse küüslauguküüned, lisa koor, sulatatud juust ja kuumuta. Lisa brokoliõisikud ja pasta, maitsesta soola ja pipraga ja hauta 5 minutit. Vajadusel lisa sorts keeduvett.
Tõsta taldrikutele, puista peale riivjuustu ja basiilikulehti.