Banaanileib

Kodutohter
01.01.2024
Shutterstock

Banaanileib säilib hästi ja läheb seistes ainult paremaks.

3 dl kaerahelbeid

2,5 dl täisteranisujahu

2 banaani 

0,5-1 dl pruuni suhkrut

0,5-1 tl soola

1 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

1 dl Kreeka pähkleid hakituna

1 dl rosinaid

1 dl rapsiõli

1 dl keefiri või jogurtit

1 tl söögisoodat

2 muna

Peale

hakitud pähkleid

 

Sega kokku kõik kuivad ained kausis kokku. Koori banaanid ja vajuta kahvliga puruks, lisa õli, keefir või jogurt ja munad. Sega kokku kausis kokku kuivade ainetega ning sega ühtlaseks tainaks.

Vooderda leivavorm niiske küpsetuspaberiga, kalla sisse tainas ja silu siledaks. Puista peale hakitud pähkleid. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit. Lase enne lahti lõikamist jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid