Estragonikana seentega

Kodutohter
13.08.2024
Shutterstock

Estragoniga kanahautis on pärit Prantsuse köögist, Eesti metsast on lisatud seened.

4 portsjonit

 

1 sl õli

1 sl võid

1 tl kuivatatud estragoni või peotäis värskeid estragonilehti

1 priske küüslauguküüs

4 kana kintsulihatükki

2 dl hakitud värskeid seeni (kukeseened, puravikud vms)

0,75 dl kuiva valget veini

1,5 dl vahukoort

pisut vett või puljongit

soola, musta pipart
 

Kuumuta pannil õli ja või, ning lisa pressitud küüslauk ja pool kuivatatud estragonikogusest või mõned värsked estragonilehed. Prae kanatükke, kuni tekib kuldne koorik. Vahepeal lisa pannile tükeldatud seened.

Vala peale vein, maitsesta soola ja pipraga, kata kaanega ja hauta väga madalal kuumusel, kuni liha on pehme. Kui vein aurustub, lisa natuke vett või puljongit.

Tõsta kanatükid pannilt, vala pannile vahukoor, lisa ülejäänud estragon ja hauta madalal kuumusel, kuni kaste pakseneb. Tõsta kanatükid kastmesse, kuumuta paar minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid