1 pakk (450 g) külmutatud filotainast
6-7 (700 g) keedetud kartuleid
1 porru
150 g peekonit
1 sl kuivatatud tüümiani
1 sl+1 dl oliiviõli
1 sl tomatipüreed
1 tl karrit
0,5 tl soola
1 dl vett
2 dl koort
4 muna
Sulata tainas vastavalt pakil olevale õpetusele. Viiluta keedetud kartulid. Pese ja haki porru.Lõika peekon õhukesteks ribadeks.
Kuumuta pannil õli, prae peekon krõbedaks ja tõsta kõrvale. Prae porru pehmeks, lisa tomatipüree, tüümian ja maitseained. Lisa pisut vett ja hauta pisut, kuni vedelik aurustub.
Sega kausis munad ja koor, lisa kartulid ja peekoni-porrusegu.
Laota üks filotaina kiht töölauale. Pintselda kiiresti õliga, tõsta peale järgmine kiht ja pintselda jälle õliga. Tee nii kaheksa kihti.
Tõsta tainakihid võiga määritud lahtikäiva servaga koogivormi ja vajuta kergelt äärtest. Kalla täidis tainale. Tõsta servad pirukale. Määri ülejäänud tainakihid õliga ja kortsuta piruka peale kaaneks.
Küpseta 200-kraadises ahjus 50m minutit.
Lase peale ahjust võtmist vähemalt 20 minutit jahtuda.