Tordipõhi, mis alati õnnestub

Kodutohter
23.03.2024
Shutterstock

Kevadpühadeks võib ise teha mõnusa kohupiimase tordi.

5 keskmist muna

2,5 dl suhkrut

3,5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

5 sl keeva vett

 

Mikserda munad ja suhkur tugevaks vahuks. Vaht peab olema nii tihe, et kui mikserivispliga teha peale kaheksa kujund, siis see ei vaju ära, vaid seisab mõnda aega.

Sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning ettevaatlikult tõstes sega munavahuga. Kõige lõpus lisa lusikatäite kaupa keev vesi.

Määri koogivorm või ahjupott külma võiga paksult kokku ja puista üle mannaga.

Küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit. Keera kuumus ära ja hoia ahjus veel 5-10 minutit.

Välja võttes lase koogivorm või pott 20 cm kõrguselt lauale kukkuda. Siis ei vaju kook jahtudes keskelt kokku.

Et kook ei praguneks ega kokku vajuks, peab küpsetamisnõus olema tainast kolmveerandi jagu, temperatuur ei tohi olla liiga kõrge ega liiga madal.

Lõika koogipõhi kaheks või kolmeks kihiks ning täida meelepärase kreemiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid