1 kg aedoakaunu
1 sl soola
tilli, peterselli
2 küüslauguküünt
Puhasta aedoakaunad kiududest ja lõika ära otsad. Kupata nõrgalt soolases vees koos mõne tillivarre ja leeskputkelehega. Vala sõelale ja jahuta külma veega ning nõruta.
Lao klaaspurki või emailnõusse koos soola, hakitud tilli, petersellilehtede ja tükeldatud küüslauguga. Pane peale vajutus, kata kaanega ja jäta toatemperatuurile 2 nädalaks hapnema.
Kui teiseks päevaks pole tekkinud piisavalt vedelikku, lisa nõrgalt soolast vett.
Eemalda vaht ja vii järelvalmima jahedasse ruumi.
Tõsta oad väiksematesse purkidesse, keeda läbi hapendamisvedelik, vajadusel lisa vett ning täida purgid. Pane kaaned kergelt peale, pastöriseeri 80 kraadi juures 15 minutit. Sulge purgid õhukindlalt ja vii jahedasse ruumi hoiule.