Eestis kasvab palju kibuvitsa erinevaid liike ja kõik nad sisaldavad suurel hulgal C-vitamiini. Lisaks on marjades veel rohkesti mineraalaineid, nagu rauda, magneesiumit, kaaliumit, mangaani ja fosforit. Samuti karotiini, flavonoide, parkaineid ja pektiini.
Juba 3-4 kibuvitsamarja katab päevase C-vitamiini vajaduse. Ravimtaimeks ja toiduks kasutatakse vilju, mida korjatakse enne öökülmade tulekut täiesti valminuna.
Kibuvitsamarju on kõige lihtsam kuivatada, sest kuivatada võib koos seemnetega. Kuivatatud kibuvitsamarju võib ka pulbriks jahvatada ja panna küpsetiste sisse. Tee jaoks võtta 2 sl marju 2 klaasi vee kohta, keeta tee ja hoida seda 24 tundi termoses.
Kuigi kibuvitsamarjade puhastamine seemnetest on suur töö, tasub see ära, sest kibuvitsamarja kompott või moos on lihtsalt imelised. Kui kibuvitsamarju on vähe, võib need panna näiteks õunamoosi hulka.