Päeva retsept: rooskapsa-juustu ahjuroog

Kodutohter
16.10.2020
Shutterstock

Brüsseli kapsas ehk rooskapsas on kolm korda rohkem C-vitamiini ja mineraalaineid kui valges peakapsas.

Rooskapsa-juustu ahjuroog

4 portsjonit

 

500 g rooskapsast

rapsiõli

0,5 dl vett

200 g maitsestamata toorjuustu

1,5 dl kohvikoort

150 g riivitud

Emmentali juustu

2 purustatud küüslauguküünt

2 sl Dijoni sinepit

1 tl soola

musta pipart

pisut riivitud muskaatpähklit

 

Loputa kapsad ning lõika ära kõvad varred ja närtsinud lehed. Kuumuta ahi 200 kraadini.

Kuumuta pannil õli ja pane kapsad pannile. Sega kuumutades, lisa tilk vett, kata kaanega, keera kuumust vähemaks ja hauta 3-4 minutit. Maitsesta soolaga.

Sega kokku kõik ülejäänud ained ja kalla kapsastele. Tõsta koos panniga 15-20 minutiks ahju, kuni juustusegu muutub kuldpruuniks.

Kui panni ei saa ahju panna, siis kalla kõik pannilt ahjuvormi.

 

Sarnased artiklid