Rooskapsa-juustu ahjuroog
4 portsjonit
500 g rooskapsast
rapsiõli
0,5 dl vett
200 g maitsestamata toorjuustu
1,5 dl kohvikoort
150 g riivitud
Emmentali juustu
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl Dijoni sinepit
1 tl soola
musta pipart
pisut riivitud muskaatpähklit
Loputa kapsad ning lõika ära kõvad varred ja närtsinud lehed. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kuumuta pannil õli ja pane kapsad pannile. Sega kuumutades, lisa tilk vett, kata kaanega, keera kuumust vähemaks ja hauta 3-4 minutit. Maitsesta soolaga.
Sega kokku kõik ülejäänud ained ja kalla kapsastele. Tõsta koos panniga 15-20 minutiks ahju, kuni juustusegu muutub kuldpruuniks.
Kui panni ei saa ahju panna, siis kalla kõik pannilt ahjuvormi.