Rukki-mustikamagustoit

Kodutohter
17.06.2024
Shutterstock

Kohe on käes mustikaaeg! Kuid seda magustoitu võib teha ka teiste marjade või õuntega.

4-6 portsjonit

 

400 g värskeid või külmutatud mustikaid

1 dl suhkrut

2 tl jahvatatud kardemoni

1 sl kartulijahu

Purusegu

2 dl rukkihelbeid

1 dl rukkijahu

1 dl fariinisuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 tl kaneeli

75 g võid
 

Sega suhkur, kardemon ja kartulijahu mustikatega. Külmutatud mustikad võivad olla veel pisut jäätunud. Kalla võiga määritud pirukavormi.

Sega purusegu kuivad ained kokku. Lisa võikuubikud ja näpi või haki noaga segu puruseks. Kalla purusegu mustikatele.

Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit. Lase naetuke jahtuda ja serveeri soojalt koos jäätisepalliga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid