Kaera-pirnikook

Kodutohter
19.08.2021
Shutterstock

Koogis saab ära kasutada maha kukkunud pooltooreid pirne.

8 portsjonit

 

Tainas:

2 dl kaerhelbepudru

2 dl kaerapiima

1 dl speltajahu

0,5 tl soola

1-2 tl suhkrut

2 muna

2 sl rapsi- või oliiviõli

 

Peale:

2 küpset pirni

pisut kaneeli

külmutatud ja sulatatud marju

 

1. Sega kaerahelbepudru hulka kõik ülejäänud taina ained. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.

2. Viiluta pirnid ja aseta tainale, raputa peale kaneeli.

3. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.

4. Serveeri koos sulatatud marjadega.

 

Koogis saab ära kasutada hommikueinest järele jäänud kaerahelbeputru. Lisada võib veel kaerakliisid, siis on koogis veel rohkem kiudaineid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid