Kanarbikul maohapet neutraliseeriv, mikroobi- ja põletikuvastane, vett väljutav, rahustav toime. Kanarbikuteed ja -tõmmist on kasutatud ülihappesusega gastriidi, refluksi, eesnäärme suurenemise, reuma, podagra ja radikuliidi vastu, neeru- ja sapikividest vabanemiseks, neerude puhastamiseks. Rahustava teena sobib kopsupõletiku ja külmetuse ravis, välispidiselt (jahutatud tõmmis) silmapõletiku, stomatiidi ja nahapõletiku korral. Reuma- või radikuliidihaige on saanud abi vannidest või kuumadest mähistest.
Rahvaravimina kasutati kanarbikku rasvumise vastu. Kui paljud söögiisu korrigeerivad taimed toimivad isu tõstjatena, on kanarbik see, mis sobib dieedipidajatele. Kes tahab kaalus alla võtta, võiks juua kanarbikuteed.
Kanarbikku õitega latvu korjatakse õitsemise alguses. Kuivatada tuleks õhukese kihina 30–40 kraadi juures. Kuivanud taimel sõeluda lehed ja õied varte küljest, säilitada õhukindlas nõus.