Kreeka pähkli, porgandi ja rosina keeks
Kodutohter
30.06.2023
Shutterstock

Porgandi-pähkli keeks on üsna tervislik küpsetis.

200 g rapsiõli

300 g pruuni suhkrut

3 muna

300 g nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

2 tl jahvatatud kaneeli

100 g heledaid rosinaid

300 g riivitud porgandeid (kaal riivitult)

1 apelsini riivitud koor

100 g Kreeka pähkleid, tükeldatult

 

Klopi suures kausis õli ja suhkur munadega. Sega juurde jahu, küpsetuspulber, kaneel ja rosinad. Lisa porgandid, apelsinikoor ja Kreeka pähklid ning klopi seni, kuni kõik ained on täielikult segunenud.

Vala tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-kraadises üks tund või keskelt auguga ümmarguses keeksivormis 45 minutit, ehk kuni keeksi sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks.

Jäta keeks 20 minutiks vormi jahtuma, seejärel kummuta jahutusrestile ja jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni. Säilita õhukindlas anumas.

Serveeri koos jäätise ja marjadega.

Sarnased artiklid