Kukeseenepirukas

Kodutohter
13.08.2023
Shutterstock

Kui esimene kukeseenesoust on tehtud, võib järgmisena küpsetada ühe piruka.

Põhi:

50 g võid

1 dl rukkijahu

1½ dl nisujahu

½ tl küpsetuspulbrit

1 dl kohupiima

 

Täidis:

1 l kukeseeni

1 sl õli

2 sibulat

2 muna

200 g toorjuustu

musta pipart

½ tl soola

1 tl värsket estragoni

1 tl värsket tüümiani

 

Näpi küpsetuspulbriga segatud jahu või puruseks, lisa vesi ja sega ühtlane tainas. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele.

Tükelda kukeseened ja hauta pannil vedelik välja. Haki sibul, lisa pannile ning kuumuta. Kalla täidis pirukapõhjale. Sega kokku munad ja juust, maitsesta ning kalla täidisele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid