Lihtne potisai

Kodutohter
21.03.2024
Shutterstock

Ainult neli komponenti!

750 g nisujahu (võib panna pooleks täisterajahuga)

0,5 tl kuivpärmi

1,5 tl soola

3 dl sooja vett

 

Sega suures kausis kokku jahu, sool ja pärm. Lisa soe vesi ja sega tainaks. Kata kauss toidukile või köögirätikuga ja jäta 12-18 tunniks toatemperatuurile kerkima. Aeglane kergitamine on oluline, et sai jääks kohev.

Peale krkimist on tainas kihisev ja kahekordseks kerkinud. Veereta tainas jahuga ülepuistatud töölauale ja vormi õrnalt palliks.

Pane kaanega malmpott ahju ja kuumuta ahju 230-kraadini. Aseta tainapall küpsetuspaberile ja tõsta äärtest hoides kuuma malmpotti, kata kaanega ja küpseta 30 minutit. Võta kaas pealt ja küpseta veel 10-15 minutit, et koorik läheks kulpruuniks ja krõbedaks.

Lisa julgelt julgelt tainale ürte, juustu või oliive. See teeb saia põnevamaks.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid