Lõhe koorekastmes ehk lõhe Toscana moodi

Kodutohter
29.10.2021
Shutterstock

Lõhe koorekastmes on kiire toit. Kõige kauem võtab aega kartulite keetmine.

4 portsjonit

 

4 lõhefilee tükki à 150-200 g

1-2 sl oliiviõli

oola, musta pipart

Kaste

3 sl võid

3 küüslauguküünt

300 g kirsstomateid

80 g spinatilehti (kaks suurt peotäit)

2 dl kohvi- või vahukoort

1 dl riivitud parmesani

1 dl hakitud ürte (basiilk, petersell)

 

Lõika fileel õhuke kõhuosa ära, siis saad ühtlasema suurusega tükid. Maitsesta kalatükid soola ja pipraga.

Kuumuta pannil õli ja pane kalatükid pannile nahapool ülespoole. Prae 6 minutit. Keera kalatükid ümber ja prae veel 2 minutit. Tõsta taldrikule.

Pühi pann majapidamispberiga üle või loputa puhtaks. Sulata pannil või ja lisa riivitud küüslauguküüned. Kuumuta pisut. Lisa poolitatud kirsstomatid, maitsesta soola ja pipraga ninng kuumuta paar minutit. Kui tomatit on pehmeneud, lisa spinatilehed ja kuumuta, kuni need vajuvad kokku.

Lisa koor, parmesan ja ürdid, ning hauta 3-4 minutit. Tõsta lõhetükid kastmesse, et nad soojeneksid, kuid ära hauta enam, sest kala muutub kuivaks. Serveeri koos keedetud kartuli, kartulipudru või riisiga.

 

Lõhe koorekastmes on kiire toit. Kõige kauem võtab aega kartulite keetmine. Sel ajal kui kala pannil praeb, jõuab poolitada kirsstomatid, hakkida ürdid ning riivida küüslaugud.

Sarnased artiklid