Itaalias ei määrita saiale võid, vaid kastetakse sai oliiviõli sisse ja nii saadakse palju kasulikke rasvu. See ongi see kuulus Vahemere dieet, mis aitab elada tervena ja kaua.
Ka meil on müügil laias valikus oliiviõlisid, mille hulgast võiks leida endale sobiva. Leiva või saiaga võiks kasutada ikkagi ekstra neitsi-oliiviõli ehk esimese külmpressi oliiviõli.
Kui puhta oliiviõli maitse tundub võõras, siis võib teha sellest erinevaid maitseõlisid. Pudelitesse võib panna küüslauguküüsi või viile, tšillikauna, loorberilehti, tüümiani- või piparrohuoksi või mõnda muud endale meeldivat maitsetaime. Valada peale õli ja panna mõneks ajaks pimedasse maitsestuma.
Seda võib siis nõristada võileiva peale. Õlil on mõnus ürdimaitse ja tervislik on see veel pealekauba.