8 portsjonit
1 kg kaelakarbonaadi
1 sibul
2 küüslauhuküünt
1,5 sl sinepit (kanget)
1,5 sl mett
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl soola
Lõika liha lõikudeks ja aseta kaussi. Haki sibul ja küüslauk ning puista lihatükkidele. Sega väiksemas kausis kokku mesi ja sinep ning vala lihale. Puist peale soola ja pipart ning hääru segu lihatükkidele.
Pane kauss vähemalt kolmeks tunniks külmkappi, veel parem, kui seisab seal üle öö.
Tõsta lihatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni liha on küps. Küpsetamisaeg sõltub lihatükkide suurusest.
Liha võib küpsetada ka praena ehk ühe tükina. Siis tuleks seda kindlasti üle öö marinaadis hoida.
Lisada võib ka meelepäraseid ürte: rosmariini, tüümiani, punet, salveid vms