Sidrunikook oliiviõliga

Kodutohter
19.01.2025
Shutterstock

Tugevalt sidrunimaitseline kook on valmistatud oliiviõliga, mis on võist palju tervislikum.

8-12 tükki



2 sidruni riivitud koor

0,5 dl sidrunimahla

3 dl kooki või spetsiaalset nisujahu

0,5 tl soola

2 dl suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl söögisoodat

1 tl vanillisuhkrut

2 muna

1,5 dl oliiviõli

200 g maitsestamata jogurtit või hapukoort

võid vormi määrimiseks

tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 175 kraadini. Pese sidrunid, riivi nende koor, mitte valge osa, ja säilita riivitud koor. Pigista mahl välja, nii et saad 0,5 dl.
Pärast seda sega kõik kuivained eraldi kausis kokku. Sega teises kausis munad, oliiviõli, sidrunimahl, riivitud koor ja jogurt või hapukoor.
Ühenda segud ja sega ühtlaseks massiks, kuid ära tainast klopi.
Vala tainas võiga määritud vormi. Küpseta kooki ahju keskmisel siinil 35–45 minutit. Küpsust kontrolli puutikuga.

Soovi korral võid jahtunud koogi kaunistada tuhksuhkruga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid