Must ja muhklik, kuid väga maitsev!

Shutterstock

Maapirn ehk topinambur maitseb palju paremini kui ta välja näeb!

Ei maksa karta selle halli mugula muhklikku väljanägemist ja vaeva, mis koorimisele kulub. Mahe maitse teeb selle juurvilja väga mitmekesiselt kasutatavaks. Toorena salatites on ta krõbe ja õrn, hautistes ja püreesuppides mõnusalt siidine. Maapirn sobib isegi magustoitudeks, eriti hästi just vaniljega maitsestatult.

Ja maapirn ning seened sobivad kokku nagu meri ja tuul. Seente aroom ja maitse täiendavad maapirni mahedust ja kokku saab sellest suurepärane sügis-talvine maitseelamus.

Mõned ei hooli sellest konarlikust mugulast, sest seda on tüütu koorida. Kuid seda võib võtta kui teraapiaseanssi, kuulates samal ajal raadiost mõnda saadet või lihtsalt muusikat.

Kooritud mugulad tuleb kohe panna külma vette, kuhu on lisatud sidruniviile või sidrunimahla. Siis ei hakka nad õhu käes oksüdeeruma, vaid püsivad värsked ja valged.

Maapirnimugulaid võib välja kaevata kasvõi talv läbi, kui maa pole külmunud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid