4 portsjonit
Maapirnipüree
250 g maapirne
25 g võid
25 g suhkrut
1 dl täispiima
Brüleekreem
2 dl koort
0,5 dl täispiima
vanillikauna seemneid
4 suurt munakollast
50 g suhkrut
maapirnipüreed
Kuumuta ahi 110 kraadini. Koori ja tükelda maapirnid. Sulata kastruli põhjas või ja pruunista maapirnid.
Lisa suhkur ja piim. Küpseta maapirnid pehmeks ja püreesta saumikseriga või suru läbi sõela.
Valmista brüleekreem. Kraabi vanillikaunast seemned piima hulka ning kuumuta piim ja koor.
Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Vala pool piimast munakollaste hulka ja siis kogu segu tagasi kastrulisse.
Sega hulka maapirnipüree ja soojenda (ära lase keema!).
Kalla segu läbi sõela väikestesse ahjuvormidesse. Aseta väikesed vormid ühte suurde ahjuvormi ja kalla selle põhja vett nii, et see ulatuks kolmveerandini väikeste vormide kõrgusest. Küpseta ahjus umbes 40 minutit, kuni segu on hüübinud. Ära küpseta liiga kaua, muidu muna kalgendub.
Jahuta ja pane kolmeks tunniks külmkappi.
Enne serveerimist raputa peale suhkrut ja põleta see krõbedaks spetsiaalse köögi-gaasipõletiga.